torsdag 22 februari 2007

sjukgymnasten..

..skulle ja ju till idag. Men det började inte superbra, då ja upptäckte att ja hade låst in nycklarna hemma hos mig själv igår kväll. Inte jättelyckat då ja va sen (som vanligt). Som tur va så hade Per en extranyckel här så att ja kunde låsa dörren, och tack o lov så var han i stan och kunde köra ner mig så ja slapp springa. Tack bejby!

Så kom ja ner dit, för andra gången, en annan dock än förra gången ja va där. Hon va lite mer inriktad på smärta och huvudvärk. Det som hände sen kändes bara så overkligt, hon diagnostiserade mig och berättade hur allt hängde ihop, och varför det blev som det blev. Hur all min värk kunde härledas till ett par saker. Och alla nya trevliga symptom ja har kännt kunde hon oxå direkt säga vad det berodde på. Och hon hade vetenskaplig evidens för att just sånt som ja har hör ihop. Kändes så himla skönt att hon kunde rabbla upp en massa saker som kom utav det och ja bara satt och nickade o höll med, vad hon än sa så stämde det ju in på mig. Rätt skrämmande. Hon sa oxå att hon kunde ju självklart inte lova nåt resultat, men ja har för en gångs skull lite hopp om att det kanske finns nåt att göra. Då hon iaf inte bara sett mig som ett stort mysterium och på en gång kännt att hon inte kunde göra nåt. Otroligt skön känsla. Och så fick ja tid på tisdag igen, oxå det skönt att vi kommer igång fort. Och som hon sa att om det blir flytt snart så har vi iaf påbörjat nåt som ja kan ta me mig till nästa ställe och fortsätta jobba med.

Sen e hon den första som sagt att jag faktiskt e spänd, det har ja ju alltid annars fått höra att ja inte e. Men hon kände på såna muskler som ingen annan riktigt kännt på och kunde konstatera att ja ständigt går runt me en spänning och då e det inte så konstigt att ja får mer ont om ja spänner mig lite extra, då e det redan så spänt att musklerna inte riktigt pallar med mer. Och det där e oxå en helt ny upplevelse för mig, nåt som ingen annan sagt tidigare. Rätt så jävla illa att ja har gått med det här i 13 år och ingen har kunnat peka på detta tidigare. Och här har det hänt så himla mycke på så kort tid. Ja menar det har bara gått 4 månader sen allt snurrade igång, och det känns så himla bra att ja äntligen har hittat läkare o andra som faktiskt vill hjälpa mig och kanske kan det. Rätt ironiskt, har gått i Stockholm på alla möjliga olika specialistkliniker och inte en käft har kommit fram till nåt, o så här i Eskilstuna har en vanlig sketen husläkare på vårdcentralen mer idéer. Jämfört me vårdcentralläkarna i Stockholm som en del tom försöker ha ihjäl mig.

Så trots att skolan har varit pissjobbig och med säkerhet bidragit till min ökade huvudvärk så måste ja säga att flytta hit har nog varit det bästa jag gjort i hela mitt liv. Jag träffade min älskling som peppat och stöttat mig, och han bidrar med ständig lycka, och han har fått mig att få arslet ur vagnen och söka hjälp, som i sin tur lett till att många frågetecken rätats ut. Och jag ser äntligen att det kanske finns ett ljus i slutet av tunneln, jag famlar inte bara runt i mörkret längre. Jag ser att det kanske finns nåt att göra åt min tidigare hopplösa situation. Även om jag inte blir helt frisk så tror ja me säkerhet att det kan mildras, och det skulle göra så mycket. Bara få gå en sekund utan att ha ont skulle betyda så himla mycket.

Nu ska ja sätta mig o fundera över skolan, fick klartecken iaf att det skulle gå att ta ut en genrell högskoleexamen om ja hoppar av mitt program och läser ett gäng poäng till av fristående kurser. Så det är definitivt ett alternativ, ska ja göra så måste ja ju iofs antagligen säga det till skolan senast imorron eftersom jag ska va på min praktikplats på måndag. Men det kan väl iofs gå om ja går dit och sen avbryter det hela. Men jag vill nog komma fram till ett beslut ganska så snart ändå...

onsdag 21 februari 2007

Ångest..

..över tentan, och ångest över praktiken.. Överväger seriöst att gå nån annan väg. För det här håller inte i längden.. Börjat tänka i banor att ja kanske ska försöka läsa 20 andra poäng o ta ut en högskoleexamen till att börja med, och om ja sen vill bygga vidare på den kan ja göra det vid ett senare tillfälle. Men iaf så ja får nån examen, och inte helt pissat bort 1½ år.. Men ja vet inte vad o hur.. kanske ska söka jobb ist, men det lär ju inte gå så himla bra, e ju inte direkt attraktiv på jobbmarknaden.. Men får se.. Fast ja har ju inte så himla lång tid på mig att fundera ut nåt, me tanke på att ja ska börja min praktik på måndag. Men men, väntar svar från skolan angående huruvida ja skulle kunna göra så som jag tror. Funkar det får ja ta ställning till det då. Annars får ja försöka härda ut den här sista tiden innan sommaren och sen ta ut en examen då me de kurser jag har, förutom att jag måste komplettera med en fempoängare. Men ja har hittat en riktigt flummig sommarkurs som jag skulle vilja läsa isf!

Ska till sjukgymnasten imorron oxå, det ska bli intressant o höra va hon har att erbjuda. Nu när ja har frikort kan ja ju va lite mer frikostig me att gå på saker som ja kanske inte riktigt tror på, men ändå kan va värda att prova.. Får se om Dr E lyckats få iväg min remiss oxå nångång. Det kan ju inte va så himla jobbigt att skriva en sån.. Dr P lyckades ju rätt så snabbt. Fast denne människa är smått oorganiserad o virrig.. Han skulle dessutom undersöka om det skulle va möjligt för mig att få komma till sömnlabbet i Uppsala, men självklart glömde ja fråga honom om det oxå. Dumt av mig att missa min tid imorse, han e alltid så stressad under sina telefonsamtal. Men men.. Han skulle skicka iväg en ny tid för mig oxå.. när det nu kan tänkas bli.

Kallt utav helvete e det ute nu. -11 var det sista gången ja va ute, och det va flera timmar sen.. vågar inte titta på termometern nu.. Avskyr såna här snabba vändningar i vädret.. kroppen hänger inte med och ställa om sig. Usch.. Fast hellre snorkallt än ljummet och slaskigt.. så man ska väl inte klaga egentligen. Fast man har ju blivit lite bortskämd när det har varit så milt så länge, med bara några få köldknäppar. Tänkte gå ut och gå lite ikväll, men det satte Per stopp för när det va så kallt! :) Får väl försöka komma ut imorron ist, fast det lär väl va lika kallt då med..

Näe, nu ska ja sätta mig i soffan o se va det e för skit på tv! :)

måndag 19 februari 2007

Mera praktiktjafs

Så nu har man varit på sista praktikinfon.. pratade me läraren om min situation, och de hade fixat en egen kursplan till mig.. dock måste jag få tag på min neurolog och få intyget ändrat så det står rätt när det gäller veckorna. Kunde väl kanske eventuellt bli problem annars så de tyckte det va lika bra att få det rätt på en gång.. och det kan ja väl hålla med om, bara så jobbigt att försöka få tag på läkaren.. e så trött på att prata me sjukvården.. börjar likna högstadiet nu, med tusen olika läkarkontakter och besök överallt.. med skillnaden att nu e det jag själv som måste organisera och ringa runt o ta tag i saker ist för att mamma sköter det. Var bekvämt att va liten.. Har ingen lust o ork att hela tiden ringa och gång på gång berätta va det e som gäller.. trött på det nu.. Men har väl inget val egentligen..

Nu verkar det även som om det kan bli problem om jag vill komplettera till socionom oxå, för då har jag helt plötsligt fem veckor mindre praktik än alla andra.. Men A-L sa att det kanske skulle gå o lösa, om jag läste nån kurs som kunde motsvara den praktiktiden.. Men ja fattade inte om den skulle va ist för den 5-poängarn som de sa att ja måste läsa till för att komma upp poäng.. men det får ja ta sen.. hade ju tid på mig att läsa den iaf, kunde tydligen ske när som helst under studietiden.. så det e ju skönt att det inte e nåt som måste tas itu och bestämmas precis nu, för det pallar jag inte.. :(

Aja, det löser sig nog så småningom.. ser den här praktiken som ett sätt att bara sitta av tiden.. kommer inte lära mig nåt, lr få nytta av nåt senare tror jag.. det verkar så himla hjärndött.. man sitter bara o väntar på att nån ska behöva hjälp med nåt, o det verkar de inte behöva särskilt ofta.. men men.. jag slipper pendla, och ja får lite oregelbundna arbetstider.. så det va ju trots allt därför jag gick med på att vara på det här stället..

Lunchade me tjejerna idag oxå, eftersom det typ e sista gången vi ses på länge iom praktiken.. det va trevligt.. o vi skippade sista föreläsningen.. för den gubben e fan inte rolig att lyssna på.. han låter oss dessutom sitta i typ 1 ½ timme innan vi får fika, o det finns inte en chans i världen att man ska orka sitta o lyssna på en tråkmåns så länge utan att tappa koncentrationen o låta tankarna vandra iväg helt åt nåt annat..

O nu måste man väl sätta igång me tentan oxå.. men det kommer bli tufft.. har missat alldeles för många föreläsningar och eftersom jag inte öppnat böckerna heller blir det mycke att ta in och få ut på papper under den här veckan.. men men.. får väl komplettera i värsta fall.. tror det var ok i den här kursen.. båda lärarna e ju lite snurriga så man vet ju aldrig va som gäller.. men man skulle tydligen rita en skiss över nånting med JO.. o det kan man ju inte annat än garva åt.. jag kan inte rita för fem öre.. och eftersom jag inte fattar va det e jag ska rita så blir det bara ännu svårare.. kanske har haft me det på nån föreläsning.. lr så står det i boken.. vad vet jag..! hehe!

Min sötis fyllde år igår oxå, på samma dag som hunden! lite lustigt! Det va mysigt.. Pappa o brorsan kom ner i lördags, så då åt vi thai classic och tårta.. senare på kvällen kom kompisgänget.. Det va oxå himla trevligt, mycke pimpingrejer till gollen blev det, haha! :) passande! *ler* Lugnt blev det iaf, inget röj, utan vi halvkollade lite på x-men på tvn, och käkade tårtor.. tre stycken hade vi gjort! :) och så lite ölande.. Jag hade köpt en Paradis ask och presentkort på Silja Line.. så nu ska vi titta på kryssningar som passar..! :)

Näe, nu får ja sätta igång.. lr försöka iaf.. kommer antagligen inte komma nån vart, jobbar alltid bäst under tidspress.. dumt, men så e det! :)

torsdag 8 februari 2007

Praktiktjafs

kommer man tydligen inte ifrån. Nu när jag har fått ok från skolan och praktikplatsen att gå ner i "praktiktid" så ska det till o krångla med läkarintyget. Verkade så himla bra när jag va hos neurologen i måndags och hon gick med på att skriva ett intyg snabbt och lätt. Sen när jag hämtade ut det var det inte lika kul.. för det första så kostade fanskapet 300 kr, visst det kanske det är värt om det nu kan hjälpa mig. Men då ska det fan stå rätt. Hon hade fått det till de nästkommande fem veckorna istället för femton veckor med start vecka 9.. hmm, undrar om det var hon som skrev fel i sina anteckningar under mitt besök eller om hon skrev fel i intyget, hur som helst så vet jag med säkerhet att jag inte sa fem istället för femton, hon kanske hörde fel, läkare brukar ha en tendens att göra det när det blir för mycket fakta för de att ta in på en gång. Men det är faktiskt inte mitt fel, jag vill ju få ut det jag vill ha sagt, och inte mitt fel om de sätter av för kort tid för det. Då måste jag ju prata i hundranittio och göra tvära kast åt olika håll och hoppa från en sak till en annan. Men men..

Fått frikort nu iaf, så nu kan jag gå dit o bråka med de hur mycket som helst.. Så här snabbt tror jag inte att jag har fått det nångång tidigare.. 4 månader tog det mig att komma upp i 900 kr.. Och så ligger jag precis under gränsen på läkemedelsfrikortet oxå för samma period.. Det är himla skönt, att slippa känna sig begränsad och inte kunna gå till läkaren för att det kostar massa pengar..

Var och lämnade intyget idag iaf på skolan, gick tidigare från föreläsningen så jag skulle hinna göra det. Men hon var självklart inte där, och ingen annan har koll på hennes schema förutom henne själv så ingen visste om hon skulle va där imorron heller. Jättebra, så det fick bli en kort förklaringslapp och intyget i hennes brevfack istället, och hoppas på att det inte får fötter o vandrar iväg nån helt annanstans. Men det visar sig väl, nu vill jag ta helg o inte tänka på det här nåt mer. Orkar inte bry mig längre, trots att det är så kort tid kvar vill ja leva i min förnekelsebubbla och intala mig själv att det är gott om tid kvar och att detta inte är något jag måste ta itu med just nu.

Over and out

tisdag 6 februari 2007

Mer snö

Livsfarligt.. jag har som de flesta vet inte den bästa skillen i att gå på hala underlag.. särskilt inte på snö som ligger på is som jag inte ser.. spelar ingen roll vilka skor jag har, halkar som fan ändå.. men men.. ger mig inte ut på nåra längre turer så chansen e väl rätt stor iaf att jag ska överleva den här vintern oxå.. Men trevligt iofs att det kommit mer snö, va så trist när det blev massa plusgrader och allt började smälta.. iofs hade det ju varit trevligare om det inte hade blivit plus o is som följd av det.. men man får väl va glad för det lilla.

Tänkte boka tvättid hos mig idag för att köra lite stora grejer, som sängkläder o handdukar som jag inte har hos Per, då kom en av "the regular" tvättanterna ut och frågade om jag ville tvätta på hennes tid för hon va klar.. visst tänkte jag, det va väl schysst o få iväg lite redan idag.. så jag gick upp o hämtade lite grejer.. När jag kom upp till lägenheten igen lyckades jag tappa mobilen i golvet och den buggade till sig lite.. men det tänkte ja inte närmare på förrän jag insåg att timern hade stannat på nåt skumt sätt, så ja visste inte hur lång tid det va kvar på tvätten. Men trodde att det va nog dags att gå ner, så det gjorde jag. När jag då kom ner så tittade ja i maskinen ja hade mina kläder i. o de va borta.. då har hon hängt upp mina kläder.. hmm.. Visst, hon tänkte att hon skulle va snäll. Men jag vet inte om jag vill ha nån som jag inte känner hänga upp mina kläder, det va ju lixom underkläder oxå.. fan alla borde ha separata tvättrum som man kan låsa me sitt bokningslås. trött på tvätthall nu..

Lyckades vakna igår iaf för att gå till skolan.. amazing.. inte ofta jag lyckats vakna nu på sistone, fattar inte varför. visst jag har alltid varit grymt trött, men har ändå oftast lyckas komma upp och sen gå som en zombie genom dagen, men nu känns det som fysiskt omöjligt att resa mig ur sängen, hela kroppen bara skriker åt mig att fortsätta sova och det gör jag. kan inte styra det, jag bara sover vidare. fattar inte hur jag ska kunna gå på praktik snart.. om det nu blir som jag vill, har inte fått tag på läkarintyget som skolan behöver än. skiter det sig hoppar jag nog av, vill verkligen inte längre. usch..

Näe, enough me gnäll nu..! :)