söndag 27 maj 2007

Punka och fest

Igår var vi på födelsedags/inflyttningsfest hos Sandra i Katrineholm..! Jessica kunde dock tyvärr inte följa med då det skedde en rejäl tragedi i hennes vänskapskrets.. Så det blev bara jag och Caroline.

Men jag släpade me mig älsklingen, och för att inte han skulle få för tråkigt tog ja me Johnny oxå.. Som förövrigt va bakis och började dricka vin så fort han satte sig i bilen! :) Jag skulle hålla mig nykter och köra hem så då fick Per köra på ditvägen.. Men när vi kom till Näshulta (?) smällde det till i bilen och allt började skaka.. Vi svänger av och tror att nåt hänt me bilen, har ju haft otur med de här däcken och fälgarna, som jag faktiskt köpte i Katrineholm.. Det kanske var fälgarnas sätt att protestera mot att åka tillbaka till Katrineholm, haha! Näe, när vi kliver ut har vi fått en rejäl jävla punka på vänster framdäck.. =/ Happ, grattis.. mitt ute i bushen.. Håller tummarna att reservdäcket e brukbart.. Det verkar det vara, ett fullstort däck, och med hyfsat me luft i.. Nån liten lös flik i gummit, men vi har ju inget annat val än att smälla på det.. då kommer nästa problem.. Det finns ingen domkraft.. Fattade inte hur det kunde hända.. Vilken bil har inte en domkraft..? Då skulle Johnny börja me sin ingenjörskonst och hitta på nåt sätt att få upp bilen.. detta gjorde han ju då kraftig bakis och med en halv flaska vin i sig! Det kunde ju inte bli bra.. Vi stod vi en återvinningsstation, och det fanns nåt som liknade en gammal busskur, och där hittade han en rutten planka som han tyckte vi skulle använda att häva upp bilen med.. Näe, ingen jättebra idé! Men som tur var så hittade vi domkraften gömd bak i bilen.. Så nu kunde vi byta däcket och rätt så rejält försenade komma vidare..!

Hittade sen fram utan nåra vidare större missöden lr felkörningar.. Sen började supandet! Sandras bror från Eskilstuna var där och underhöll oss med diverse historier! Så älsklingen hade nog tom klarat sig utan Johnny. Han blev iaf kalasfull och kom fram till att det nog vore kul o gå ut me Sandra o hennes kompisar på krogen! Så vid 12-tiden packade vi in oss i bilen för att åka till Statt.. Ingen höjdare kanske, men nu har man iaf vart ute i Katrineholm.. det måste man ju prova på om tillfälle bjuds! :)

Så det blev en riktigt lyckad kväll iaf trots diverse bakslag..!

måndag 21 maj 2007

Min katt e knäpp!

Min äldsta och minst sociala katt e nog fan inte frisk! Jag har en reservmus till datorn på skrivbordet om min vanliga skulle få för sig att dö så den måste laddas. Och den har hon fått dille på att hon ska slicka på. Ja menar hon kan ju inte göra kopplingen datormus - riktig mus.. haha! Isf e hon fan smart! Men den e hon på jämt.. Sen nu idag när jag kom hem kom hon upp på skrivbordet och började slicka på min flourtablettsburk, och sen gick hon vidare till ett läderskärp som ligger här. Och sen slickade hon på en tändsticksask, vilket hon förövrigt har varit på tidigare, men då var det plånet som gällde, som jag tycker inte kan va särskilt nyttigt.. Men hon gillar det..

Hon har ju fått för sig att tvätta det mesta. Hon har en mjukiskatt som hon brukar tvätta. Det kommer nog från att hon inte får tvätta Mini längre. Sen brukar hon tvätta mig där jag har sprutat parfym.. Vilket inte borde vara helt mumsigt heller, men likväl gör hon det. Antar att hon inte gillar min parfym, hehe! Men det e rätt sött! Om än rätt så knasigt! Men så länge hon e nöjd så..! :) Bara hon inte blir sjuk av tändsticksplånet..

Min andra misse däremot e mer för att tugga på metall.. hehe! inte särskilt normalt det heller.. Krokar, skruvar, spikar, metallpinnar i möbler, you name it.. Allt som e av metall sitter hon nöjt o gnager på..!

Katter e inte smarta nånstans! :) Men fan så goa!

Nu måste jag fixa lunch.. Saknar pizza express! Nu när jag har möjlighet att använda mig av hemkörning finns det inget sånt.. När ja bodde i Sthlm var man ju tvungen att gå ner i porten och öppna eftersom vi hade låst dygnet runt, och då har man ju sumpat konceptet med hemkörning och att man ska slippa gå ut.. Ja menar, har man gått ner till porten kunde man ju likagärna gå nåra meter till till pizzerian..! Men här går det ju! har både kod och porttelefon.. Men ingen pizza express.. Dock tror jag att en av pizzeriorna i stan har börjat med hemkörning, men vet inte vilken och hur man får tag på den. Så bra har de lyckats med sin marknadsföring.. hehe!

Tjipp!

söndag 13 maj 2007

Allmänt svammel

Var på födelsedagsfest hos Carro igår, älsklingen skulle med men han fick migrän så det va bäst att stanna hemma. Kom dit sist av alla, men som man säger; Fint folk kommer sent! Så då går jag efter det, hehe! Mamma Sofia från klassen va oxå där, hon ser precis lika fräsch ut nu som innan hon blev på smällen.. Orättvist sånt där, ok det var visserligen typ ett år sen hon fick barn, men andra morsor ser ju helt förstörda ut så fort de får barn. Fast det beror nog på hur gammal du e. Iofs har ja inte jättemycket att jämföra med, känner bara en till som har barn, och henne har jag inte ens träffat sen hon hade två månader kvar. Nu e hon dock stolt nybliven mamma och kommer säkert oxå se fräsch ut sen i höst när hon har me sig dottern till gymmet! men tillbaka till festen. Satt mest på balkongen och pratade med Jessica och Sandra, det var ju schlager på tvn, och jag ser det lite som en partydödare. Alla bara sitter o stirrar på den, så det e lite trist. Den går ju faktiskt i repris om man nu så himla gärna vill titta på skiten.. Trevligt att träffa tjejerna igen iaf, blir ju inte så ofta nu längre när jag inte går i skolan, hade iofs inte gjort nåt större skillnad eftersom vi hade vart ute på praktik då.. men ändå.. Sandra blev apkalas och alldeles sentimental och kramig, det va himla roligt att se, hihi!! :) Sen vid tolvtiden skulle de vidare ut på Harrys, men då bestämde jag mig för att avvika. Men det var en himla rolig kväll, synd bara om bejby som låg hemma och mådde dåligt.. :(

Så tillbaka till Ewelina som blev mamma i torsdags, e jätteglad för hennes skull! Tog väl en 11 timmar från första värkarna till bäbisen kom ut.. Huvva, vet inte om jag skulle palla med nåt sånt. Fast antagligen gör man det, folk skaffar ju fler barn, fast jag tror personligen de förtränger hur jobbigt det var och kommer bara ihåg det trevliga.. Annars skulle de säkert inte göra det igen. Jessica kände dock en som tyckte det va så jävligt att hon sa att hon aldrig mer skulle ha nåt barn, hennes nuvarande fyller 18 i år så ja tror fan hon håller på det..! :) Grattis till Ewe iaf, ser fram emot bilder och läskiga beskrivningar! :)

Och så en liten update om katterna. Vi har fortf alla fyra missarna hemma hos mig, hur mysigt som helst. Bortsett från att mina idioter fortfarande har svårt att acceptera de nya.. Nu ligger dock både Mini och Gaston på skärmen och sover, det händer ibland (!) och e jätteskönt att se. Man får små glimtar av hur det kan vara när alla e nöjda och glada och trivs med varann. Synd bara att framstegen går så långsamt.. Men man får väl ha tålamod.. Nu har de iaf börjat slå tillbaka ibland. Så det blir nåra riktiga catfights (haha) då och då, när det skriks och fräs från alla håll o kanter.. tycker de kan ha en riktigt stor fight and get it over with vem som har högst rang och vad mer de ska bestämma. Men det verkar inte hända än på ett tag tydligen.

Äntligen lyckats få besked från Försäkringskassan nu oxå, det tog ju bara 2 månader.. Inget höjdarbesked direkt, men det hade ja ju inte förväntat mig heller. Men skönt att det e klart nu iaf.. Usch, vill inte ha nåt mer me försäkringskassan att göra sen, de e fan inte roliga. Fast man har ju inget val, om man inte vill leva på luft....

söndag 6 maj 2007

No title

Vet egentligen inte vad jag ska skriva. Har inte hänt jättemycke kul att rapportera tror jag. Har så dåligt minne, sjukt svårt att komma ihåg när och vad jag har gjort. Älsklingen e tillbaka tillfälligt på Volvo igen.. Önskar att det kunde komma nåt mer permanent nu snart..

Vi har det mysigt hemma hos mig iaf, med alla missar. Som självklart fortf håller på o töntar sig, mina missar då, Pers bryr sig inte särskilt om mina katters morrande o fräsande, haha! Inatt sover jag dock ensam me katterna. Vilket e likställt med major Gilmore maraton.. :P

Valborg spenderade vi uppe i Falun och Dala-Järna.. Åka den vägen bringar tillbaka smärtsamma minnen från åtskilliga buss- och tågresor till Malung.. Huvva.. Trevligt att träffa P-A och Erik dock, och ett snabbt stopp hos Pers mormor och morfar hann vi oxå med, där fick vi bullar med oss hem! :D Alltid lika goda! De flesta satte vi i oss på vägen hem i bilen, hehe!

Har galet ont i vaderna nu oxå, typiskt.. kommer bli svårt att sova. Vet inte vad ja ska göra med dessa ben.. Fan kapa av de vore bättre..

Ähh, lägger ner det här nu. Tomt i skallen.. Hungrig..