tisdag 31 juli 2007

Freaky!!

Igår när vi skulle ta sista rundan (trodde vi) med Pers grejer från hans lägenhet till min så vart vi akut jättehungriga och var tvugna att åka till Donken som var det enda som var öppet.. När vi då åker i stora rondellen utanför mig ser vi ett par jeppar som knatar igenom rondellen.. ser ut som hej kom och hjälp mig ungefär.. Iaf, vi åker vidare och tar vägen förbi statt, så utanför café kaka, vilka ser vi inte då. Jo, samma jeppar! Då har de tagit sig samma sträcka som vi har gjort till fots, på ungefär samma tid.. hur skadat e inte det..!? I vilket fall som helst så åker vi vidare till donken.. när vi har spenderat en evighet i kö och precis satt oss ner me maten (om man nu kan kalla det för mat, hehe) ser vi återigen samma gubbar.. Helt skadat.. hur fan kan de ha tagit sig ut till E20 så snabbt till fots..?? Var det inte lodisar, utan typ långdistanssprinters som va ute o tränade..! Fattade ingenting.. hade bra lust att gå fram till de och fråga hur fan de kunde ta sig dit så himla fort, och om de möjligtvis förföljde oss.. men lät bli! haha! Aja, skumt som satan!

Nu e vi iaf färdiga med Pers lägenhet.. Har tömt och städat den.. Han har så galet mycke prylar..! jag tror verkligen jag har hittat min jämlike när det gäller att ha skadat mycke saker, hihi! *ler* Puss på dig! Vart enormt slitigt och kämpigt de här dagarna, men jag tror det värsta e över nu.. Nu ska vi "bara" packa ihop en liten lastbil med det nödvändigaste och åka ner och skriva kontrakt och hämta nycklar. Sen får vi hoppas att flyttfirman hör av sig snart och ger ett datum på när vi får våra saker.. inte minst för katternas skull, vet att åtminstone mina katter blir rätt skärrade när de inte har sina saker som de känner igen och kan gömma sig under. När vi först kom hit så låg de under badkaret tills möblerna hade kommit på plats.. så jag hoppas verkligen inte att vi behöver vänta så länge.. vore så himla skönt att få ner allting och bara kunna koppla av.

Men på det hela stora så ska det bli jättekul, vill visserligen aldrig mer se en flyttlåda, hehe! Men det e jättespännande och ska bli så mysigt att få vår gemensamma 4:a och få fixa o dona i den! :)

Nu vill jag ha mat!!

onsdag 25 juli 2007

Officiellt..

Nu flyttar vi till Skåne.. Fick hjälp av Henrik me att åka o titta på den och ta bilder åt oss. De ville inte hyra ut den annars. Men nu var det visst ok. En stoor 4:a på 97 kvm.. men ja e ju känd för att vilja bo stort, och me fyra katter behöver man ju en del plats! :) Så himla skönt att det e ordnat nu. Det var ju det stora orosmolnet. Nu till nästa krångel, vi måste skriva på kontraktet och hämta nycklarna under kontorstid, och deras kontorstider va lite snåla. på fredagen stänger de kl 13, så då måste vi åka gaalet tidigt. så enda alternativet verkar vara att åka på torsdag natt och hämta nycklarna på morronen när de öppnar. Men usch att köra hela natten.. men men.. det e väl smällar man får ta antar jag när man flyttar så satans långt! Nu gäller det bara att det funkar me flyttfirma och sånt.. lite krångel e det. Men ja tycker nog vi har kommit ganska långt och fått rätt mycket gjort. Per håller på att tömma sitt lägenhetsförråd nu för att sortera vad som ska me och vad som ska slängas. Jag håller på me tvätten och ska packa mer här.

måndag 23 juli 2007

Jobb och softair gun

Per har fått jobb! :) I skåne..! hehe..! Vi var där nere förra veckan och hade intervju, och redan på vägen hem ringde de och ville ha dit honom! Hur kul som helst! Dock gick allt så himla fort att man inte hann processa det i hjärnan.. vi va i chocktillstånd hur lång tid som helst på vägen hem.. Man kände sig så rastlös och fast.. Man ville kolla efter lägenheter och allt annat som behövdes fixas och så satt man där i bilen och kunde inte göra ett skit på flera timmar. Det va lite frustrerande. Som tur var kändes det bättre när vi kom hem och dan efter kunde börja ringa till folk, och säga upp lägenheter och sånt där som vi behövde göra. Lägenhet där nere e ju det största kruxet. Men har ringt runt idag och det verkar inte helt omöjligt att få tag i nåt.. Visserligen inte i Helsingborg där han ska jobba, men allt e så nära i skåne så det gör ju inget om det blir i en närliggande stad. Pendla 30-40 min till jobbet e ju ingenting. Imorron vet vi nog mer om ett par lägenheter som vi nog var intresserade av. Så förhoppningsvis kan vi spika en flytt sen.

Sen e det bara det roliga kvar, packa.. *suck* Jag e ju inte direkt känd för att va sparsam med grejer, hur mycke skit som helst har ja samlat på mig genom åren, började i tidig ålder att köpa saker som ja ville ha i framtida lägenhet.. och grejer slänger ja nästan aldrig. Förra flytten va så jobbig då ja höll på att jobba samtidigt, orkade inte rensa utan tog bara me mig allt för att rensa ut det vid ett senare tillfälle (som naturligtvis aldrig kom), nu ska ja verkligen försöka gallra ut så mycke det bara går. Har lagt ut annons på blocket för en del möbler och ett gäng skor (*gråter* haha) så det e ju ett steg i rätt riktning åtminstone! :)

Har börjat rensa Pers lägenhet nu oxå, vi var där igår och tömde lite möbler och plockade ihop i lådor, så där e det faktiskt inte så mycket kvar. Bara köket som e jobbigt med allt porslin och sånt. Och så källaren som e helt smockfull, så jag ljög, det e rätt mycket kvar. Men inte ett dugg om man jämför med min lägenhet..! Men den här veckan ska den nog vara tömd och klar och med alla saker som ska med ner här hos mig tillfälligt tills vi kör stora flyttlasset ner.

Roade oss på ett helt nytt sätt igår oxå när vi va och packade! Vi satte upp gamla smörgåsrån vi hittade i skåpet mot franska balkongen och så sköt vi prick på de med softairgunnen.. haha! Hur kul som helst!

Näe nu kom Per upp igen så nu ska ja va social.. han lyckades få volvon såld alldeles nyss, jätteskönt att äntligen bli av med den! :) Kan ingen köpa mina grejer nu oxå så vore jag jättenöjd!!

Ska väl lägga in länkarna till grejerna oxå ifall det e nån som e sugen på möbler eller skor! ;)
http://www.sarakoraen.se/Tillsalu/tillsalu_skor.htm
http://www.sarakoraen.se/Tillsalu/tillsalu_mobler.htm

tisdag 3 juli 2007

Fest!

Hade vi här i lördags! För att fira mig, trots att jag egentligen inte känner riktigt för att fira födelsedag längre.. Men vafan, alltid trevligt med en liten gathering! :) Vi hann tillslut färdigt me allt städande, och trots att det kanske inte vart perfekt så måste ja säga att vi lyckades bra jag och älsklingen! :)

Tårtor gjordes, vissa mer lyckade än andra, haha! Tsatziki o andra snacks fixades.. Folk börjde dyka upp vid halv åtta, bara en halvtimme efter utsatt tid! Didi kom först, och trodde hon va sen *ler* I det här gänget e man tidig om man kommer inom en timme efter att det va sagt, hehe! Skönt på ett sätt, men helt emot mitt tidigare anala förhållande till tid.. mammas fel, som alltid kommer en kvart för tidigt för att ha marginal ifall nåt skulle hända..

13 stycken blev vi totalt inklusive oss själva.. en lagom liten bunt! Gaston och Spirou hade nog nöjt sig med hälften, de va lite förskräckta och höll sig mest undan alla människor..! :) Men allt flöt på bra, inge cat fights från nåt håll!

Drickat flödade och vissa blev väl fullare än andra! vid 12-tiden tyckte en del iaf att vi skulle gå ut på krogen, de ville stilla sitt dansbehov respektive supbehov! hehe! Efter mycket om och men kom vi iväg när alla hade enats något sånär.. packade in oss i två minibussar o åkte till nybron.. Tyvärr splittrades typ alla så fort vi kom in, som vanligt.. Vissa såg jag inte röken av en enda gång.. :( Men nåra lyckades vi hålla ihop med iaf!

Stängning, och Per mår helt plötsligt skit..! Han går iväg, och jag tussar ihop Sandra med Tess och Björn så de kunde ha sällskap hem, Sandra till sin bror och Tess och Björn som ska sova i Pers lägenhet. Jag, Carro och Didi går för att leta rätt på Per, och Jonatan kunde skjutsa hem oss, men det va Per lite för full för att orka med, åksjuk som han blir..!

Så började vår vandring hemåt.. Efter många pauser på bänkar och murar, plus en cola från vickningen kom vi iaf hem, en timme efter att vi lämnade krogen ungefär! hehe! Den promenaden tar i vanliga fall en kvart typ, så fort kan man ju inte säga att det gick! :P

Väl hemma tänkte ja va så duktig att ja plockade undan en del skit, dels för att slippa komma upp till ett helvete dan efter och dels för att försöka undvika att katterna levde loppan bland platsglas och flaskor och tårtrester..! Gick ovanligt smidigt att få det att se hyfsat ut.. Praise the plastglas and papptallrikar, haha! :)

Hopp i säng tänkte ja.. bara att Per gick inte att väcka från sin andeposition i soffan..! :) efter tre-fyra försök att få honom att resa på sig gav jag upp och gick o la mig ensam i sängen.. han kom indrullandes vid 8-tiden på morronen, mycke fräschare dock, linsat ur o allting! *ler*

Söndagen blev en väldigt seg dag.. inte många knop gjordes från vår sida.. men det e ju så det ska va! Skjutsade Carro till tåget och åkte o handlade lite.. sen hände inte mycket mer.. lite film att glo på..! :)

Summa summarum blev det en väldigt lyckad fest me trevligt folk och utan kriser!
Tack för alla fina presenter oxå!!

Kram på er! och alla andra!