tisdag 2 oktober 2007

tvättdag..

fick det bli idag.. och det behövdes verkligen.. har inte tvättat på evigheter, och igår tog alla mina strumpor slut o Per hade inga tröjor typ.. så då fick det bli att ta tag i skitgörat..!
Men när ja ramlar ner dit imorse.. KL 7!!! (blää) så e det nån dum människa som har lämnat kvar sina kläder i torkrummet.. hoppas de e borta när ja kommer tillbaka.. kommer ner 40 min senare.. ska hänga upp första laddningen.. men har människan kommit och hämtat sina kläder? Nej då.. de hänger fortf kvar så prydligt o tar upp en massa plats.. min plats.. för det där torkrummet e det långsammaste som finns så ja behöver verkligen all tid och plats jag kan få.. *suck* så det e bara att röjja ner kläderna o hälla ut de på strykbordet.. usch.. hatar att plocka me andra människors kläder, visst de borde va rena, men ändå.. det e snuskigt..!

Vill verkligen ha tvätt o tork hemma.. tvättiderna här e så jobbiga, 7-13 och 13-19.. vilka kan tvätta då?? hade ja jobbat hade vi aldrig kunnat tvätta, utom på helgerna, och då vill ju alla tvätta, så då får man boka ett halvår i förväg.. om de bara kunde stoppa in ett riktigt, stort torkskåp kunde alla dessa problem lösas, då skulle man inte behöva 6 timmar på sig att torka grejerna o då kunde man ha fler tvättpass.. men nej då.. stort dumt långsamt torkrum som man egentligen behöver två tvättpass för att kläderna ska torka.. dumt som sjutton..

och så till det jag skulle blogga om egentligen..
Trafik och bilar..

I fredags när vi hade vart på Väla o lullat runt åkte vi förbi glumslöv mackarna, då ser vi blinkande skyltar me pilar och poliser som står och vinkar in oss.. *suck*
Polis kommer fram och Per får blåsa.. inga problem.. de ska vinka vidare oss, då en av gubbarna bakom henne ser att våra bakljus e trasiga.. Båda.. hur fan gick det till.. Ett visste vi faktiskt om, men inte det andra.. lite läskigt.. då det e helt mörkt ute o ingen ser oss om vi inte bromsar..
De tar dit en bilinspektör och så blir det en hel flygande besiktning.. Vi måste fixa lamporna, och skulle det mot all förmodan inte gå så skulle vi tända bakdimljuset så vi syntes..
Per vill helst inte byta lamporna själv då det verkar krångligt.. så vi tänker tända dimljuset o sen ta in bilen o fixa det dan efter.. MEN.. dimljuset funkar inte heller.. va e oddsen för det! gaah! så det blir att sitta i bilen o fundera ett tag på hur vi ska göra.. Kom på att kolla i instruktionsboken hur man byter lamporna, och det verkar inte va alltför krångligt, så vi går in på macken för att köpa lampor.. men självklart finns de inte.. så vi ber de ringa över till macken på andra sidan vägen, för som tur är så ligger det två OK på varsin sida av motorvägen.. Men tutar upptaget hela tiden..
så då får vi ta o knata under vägen till andra sidan för att fråga själva.. och det är freezing ute.. hur blåsigt som helst, vi befinner oss typ på en kulle så det stormar rejält omkring oss..

då vi kom fram till andra macken står det två killar som inte förstår hur man ska kassatanka, och ska köpa tre eller fyra paket ciggaretter separat.. för alla killar i bilen ville tydligen ha ett paket, och det kunde de inte komma på på en gång.. hon försöker förklara att de ska tanka först och betala sen, men det går inte riktigt in, så vi ser de stå därute och bråka me pumpen samtidigt som de står o röker.. det e jättesmart att göra medan man tankar.. *suck*

Tack o lov så har de lamporna vi behöver så vi kan gå tillbaka o låna en skruvmejsel för att byta, så en timme senare kommer vi äntligen iväg.. o då har polisen tagit en kille som står o tankar på macken, han fick typ ta av sig kläderna och de öppnade bakluckan och höll kvar honom där länge.. intrigue..!! :) vill veta va som har hänt.. nyfiken som jag är.. men ville ju komma hem o äta så vi kunde äntligen åka.. med nya bakljus och en kroppstemperatur på 25 grader..

Sen mitt andra irritationsmoment när det gäller trafik.. Fixa en lag som hindrar lastbilschaffisar att köra om andra lastbilar på motorvägen!!! Det tar ju för evigt.. de kan inte acca, och båda kör i nästan samma hastighet.. vilket resulterar i att vi som vill köra om lastbilen som blir omkörd inte kan köra om för det e en stor fet snigel framför som absolut måste komma om och kanske komma fram en halv sekund före den andra lastbilen.. Meningslöst.. och jävligt irriterande.. Ja menar varför ska de köra om för.. en moppe som bara får köra i 50 skulle ju inte komma på idén att köra om en annan moppe på en 70 väg när det e massa bilar bakom som kör i 80.. det e ju bara dumt!

13 min kvar tills ja måste ner till tvätten igen.. vill soova. e så galet trött.. undrar om man kan somna på en minut o sen sova 12 min o bli piggare.. fast antagligen blir det som vanligt när ja ska försöka powernappa.. ja somnar en halv minut innan klockan ringer o blir helt konstig i huvudet för att ja befinner mig mellan sömn o vakenhet o alldeles förvirrad.. så det e nog en dum idé.. men ja e såå tröööttt!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

som jag skrattade! snigel - ja en jävligt stor snigel :) U säger alltid att han blir förbannad för när lastbilarna ska köra om så accar liksom den dom ska köra om. Jag fattar inte varför dom inte bara kör 80 hela tidn, punkt slut liksom. Pointless! Men iofs, finns puckin som kör 50 på 70 väg oxå.

Kom snart, jag dör av tråkighet här!

Puss

Anonym sa...

grattis till jobbet. Glöm inte att aldrig nämna att du känner mig haha. Bemanningsbranshen är ju sååååå härlig, tills man börjar söka fast lön och garantier :) Men det är bra på så vis att man kan få testa andra saker än man är van vid.

Ja, visst ska man inte skippa någon näringsgrupp, man blir fan dum i huvet. Men sist så tappade vi 10kg var på dieten på typ 5 veckor och det var så skönt. Men då kunde jag sova hur mycket som helst och jag behövde inte tänka på att använda hjärnan :) Nej, nu blir det hälsosamt istället, men ändå lite low-carb, äter inge pasta eller ris eller potatis, eller jo, direkt efter träning äter jag alltid pasta! Men inte annars. blablablabla.

puss